Barnskor

Barnskor

Att välja barnskor kan vara lite svårare än att välja skor för vuxna då det inte bara handlar om att skorna ska vara trendiga utan mer funktionalitet. Beroende på vilken årstid det är så behöver skor för barn fylla olika slags funktioner.

Vinterskor

Det kan vara svårt och förvirrande ibland när man ska köpa vinterskor för sina barn, det viktigaste att tänka på under vintern är att skorna ska vara vattentäta och varma. Under den här årstiden är det bra att investera i ett par varmfodrade vinterkängor som också är bekväma så att barnet kan springa runt och leka ute i snön. Ett bra sätt att få skorna att hålla en hel säsong är att använda en fodrad sula, det minskar även det invändiga slitaget och håller fötterna varma. För att få rätt storlek på vinterskorna är rekommenderat att välja en sko som är cirka 1,5 – 2 cm längre än foten, detta för att barn växer fort och man vill gärna att skorna ska kunna användas så länge som möjligt.

Ett bra tips när man ska köpa vinterskor är att vara ute i god tid då de populära modellerna kan bli utsålda fort när kylan slår till.

Vår och sommarskor

När våren och sommaren kommer så byts vinterns kängor ut mot lättare skor.

Under våren är det bra att investera i sport och promenadskor och här funkar även höstens lätt fodrade kängor för de mer kalla vårdagarna. Det är också bra att ha gummistövlarna framme då det även kan regna lite. Se till att sport och promenadskorna är bekväma för att slippa skavsår och ont i fötter då utomhusaktiviteterna börjar bli lite mer under denna period.

Vid sommartid är det dags att investera i ännu lättare skor och under den här årstiden och våra varma dagar mår fötterna bäst i ett par tjusiga halvöppna sandaler. Det kan också vara bra att införskaffa ett bra badskor som kan ge barnets fötter skydd mot halka och vassa stenar dom härliga sommardagarna man spenderar vid stranden.

Höstskor

Under höstperioden då det brukar regna mycket är det bra at införskaffa lättare kängor och varmfodrade gummistövlar. För att hålla barnens fötter varma under de regniga dagarna är det bra att också investera i ullsockor som barnet kan ha på sig i gummistövlarna. Valet av kängor bör också vara vattentäta under denna period, en bra rekommendation är köpa GORE-TEX eller läderkängor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *