Impregnering och skovård

Impregnering och skovård

För att livslängden på de nya skorna man precis shoppat ska hålla längre så är det viktigt att man tar hand om sina skor på rätt sätt, för att kunna göra det behöver man ha de rätta produkterna.

Innan första användningen av dom nya skorna är det bra att ta reda på om materialet behöver behandlas. Beroende på vilket material skorna är gjorda av så behöver de oftast behandlas med något som kallas impregnering, ett medel som sprayas på skorna. Det här är något man behöver göra för att skorna/materialet inte har tillräckligt med starkt skydd mot smuts och väta. Mocka är ett material som är känsligt och ömtåligt som behöver impregneras innan användning för att hålla. Även tygskor behöver behandlas före användning för längre hållbarhet däremot behöver tygskor endast ett väldigt tunt lager med impregnering. Syntet och konstmaterial är också ömtåligt och behöver också att behandlas före användning och detta gäller även för läderskor.

Det här är inte bara något som behöver göras innan användning utan detta behöver upprepas lite då och då med jämna mellanrum för att få så bra hållbarhet på sina nya som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *