Skoinlägg och sulor

Skoinlägg och sulor

När man är på jakt efter ett par snygga skor är det inte alltid lätt att hitta något som är både bekvämt och snyggt. Med dom rätta skoinläggen och sulorna kan man få dom snygga skorna att också bli bekväma. Skoinlägg kan även hjälpa till med rygg och knäbesvär och med att få en bättre hållning. Sulor och skoinlägg bidrar till avlastning som i sin tur ger mindre besvär och som också ger mer komfort för fötterna.

Olika typer av inlägg

Det finns olika typer av skoinlägg, statiska och dynamiska.

Statiskt skoinlägg är ett mer stumt och fixerat typ av inlägg, dess funktion är mer att ge stöd för någon som genomgått en fotoperation då en viss typ av rörelse i foten bör undvikas.

Ett dynamiskt inlägg är ett mer rörligt inlägg där foten ska kunna röra sig naturligt och där foten tillåts att vara så aktivt som möjligt. Den här sortens inlägg är mer anpassat för att kunna ge önskat stöd och korrigering.

För att kunna få det perfekta skoinläggen som är anpassade efter vilka behov fötterna har är det bra att gå till en ortoped som kan läsa av fötterna och dess behov. Detta görs på lite olika sätt, det kan göras genom en gipsavgjutning liggandes, sittandes eller ståendes. Man kan även läsa av foten genom att skanna av den eller så kan belastningen studeras under olika typer av aktiva rörelser. På så sätt kan man konstatera vad fötterna har för behov för att skapa passande skoinlägg.

Och för den som bara vill ha lite bekvämare skor och inte har några särskilda behov finns det även en rad med olika inlägg och sulor färdiga i skobutiker att köpa hem. Det finns även mängder med inlägg och skydd för den som har problem med sin hallux eller bara har besvär med sina hälar. Även för kvinnor som använder klackskor finns det olika typer av inlägg som kan hjälpa till med hållning och bekvämlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *