Se upp för skavsår

Se upp för skavsår

Det är alltid roligt att handla nya skor men ofta kan man få gå i dom några gånger innan dom blir bekväma. För att undvika att få skavsår av dina nya skor finns det lite olika saker man kan göra för att förhindra det.

Töj skorna innan användning

Ett alternativ för att slippa skavsår är att töja skorna innan man ska använda dom. Detta kan man göra genom att antingen ta på sig dom hemma och gå in i dom eller att man fyller dom med tidningspapper så att dom. Detta är även ett bra tips för personer med nageltrång för att slippa få ont när man använder sina nya skor.

Använd skavsårs plåster

Förutom att töja skorna innan användning kan man också använda sig av olika sorters skavsårs plåster på fötterna för att skydda dom mot skavsår. Skavsårs plåster säljs lite överallt idag men det hittar du enklast på apoteket, förutom dessa plåster finns det även skydd man kan klistra fast på kanten av skorna om det till exempel är pumps eller kostymskor man har på sig för att förhindra skavsår. Dessa skydd låter man sitta kvar på skorna tills nästa användning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *