Trender genom åren

Trender genom åren

Stilettklackarna slog igenom under 1950-talet och blev heta men hur såg egentligen modet och trenderna ut åren efter det?

60-talets trender

Stövlar med platåklackar och mycket vitt och gult var typiskt för 60-talets trender. Man skulle helst matcha sina outfits med fina vita platåstövlar i läder eller konstmaterial eller bara ett par snygga sneakers till outfiten, helst Converse. 60-talet var en vågad tids period med mycket färg och mönster. Människor inspirerades mycket av The Beatles eller Twiggy. som på den tiden var en stor modeikon.Det mest oförglömliga från denna tid är och kommer alltid att vara dom kända platåstövlarna som slog igenom stort under den här tidsperioden.

70-talets trender

Detta årtionde var mer extremt än 60-talet, platåklackarna var högre än någonsin. Detta var även tiden då så kallade Jesus sandalerna blomstrade men det mest anmärkningsvärda var nog dom så kallade Playboy klackskorna som var extremt höga.

70-talet den tiden då olika typer av ”extrema” klackskor slog igenom, det var även på den här tiden som kork klackskorna slog igenom. Ikonsikt för denna tidsperiod var också cowboy stövlarna och sist men inte minst, träskorna som fanns i mängder av olika färger.

80-talets trender

80-talet var bland det mest elektriska årtiondet med alla olika extrema färger som var modernt under denna tidsperiod. Det här var neonfärgernas tidsepok och det såg man tydligt på både kläder, skor, smycken och accessoarer. På fötterna skulle man helst ha antingen neonfärgade träningsskor eller ett par färgglada pumps. Både Addidas och Converse skor var väldigt populära under 80-talet.

90-talets trender

Under 90-talet var det popgrupper och skådespelare som inspirerade modet. Det här var tiden då även modet var inspirerat av grungen. Det dom flesta minns mest från 90-talets skotrender är nog Buffalo skorna, dom snygga platåskorna glömmer nog ingen, dom fanns i mängder av färger och var även väldigt bekväma. Men något annat som också blev en stor trend under den här tiden var Cat kängorna som var varma och unisex, man såg både damer och herrar i dessa snygga kängor. Det här årtiondet innehöll mycket platå sneakers och kängor men förutom det så var 90-talet också tiden då rollerblades blev stora. Många tog sig enkelt runt med dom snygga skorna med hjul på.

Dagens trender

När man tittar igenom dom olika trenderna för dom olika tidsperioderna så ser man att många trender har stannat kvar genom tiderna. Dagens trender är en kombination av dom olika årtiondena och mycket har också på senare tid kommit tillbaka. Modet idag är mer inspirerat av 90-talet än det någonsin varit. Grunge inspirerade kängorna med grövre sula, träningskorna med platå och grov sula och dom bekväma Cat kängorna, alla dessa är idag väldigt trendiga.

Men av alla dessa trender så är Converse bland dom största trenderna genom alla årtionden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *